Monday, July 6, 2009

Tag - Sajo sajo jo

Salam. Bismillah.
Hui.. bersawang!!!! Lamo tak update.. Bukan tak do bahan nak menulih, tapi tak do maso nak menaip. Kek opis punyolah banyak kojo nak buek termasuklah ym ngan aishah tiap hari.. hihihihi.. kek ghumah pulak komputer nan satu itu di conquer oleh puteri3 sey dok tengok movie Barbie.. pas satu, satu.. bilo dah dokek tongah malam kang, ayah 'eh merangkap The Other Part Of Me (TOPOM) pulak morampeh kuaso.. Abih, waktu tuk sey bilo pulak?? Waktu tuk sey subuh hari sambil tunggu kain lam mesin habis dicuci, sambil menunggu bubur Manjo masak ateh dapur.. tapi monjak jumaat lopeh sey 'choti' solat.. untuk kali yang ke-2 monjak sey bersalinkan Manjo.. hihihi, mako 'eh waktu bangkit tido sey adolah .......... 7.30 pg... wakakakakak... tiada istilah subuh dah tu!!!!
Hah.. ari ni nak buek tag menarik hati.. curik dari ghumah Myza a.k.a ibunya Muqry dan Nuryn. Ontah kenapo lak, sey suko buek tag tak do gamba ni... alasan bg orang yg mempunyai problem meng upload gamba dalam blog sendiri!. Moh, kito tgk apo jawapan sey kek soklan2 copumas ni..

1. Bokeh kekasih sey - hui.... banyak jang....! tak terkato!... pendek 'an cito ujang kek ghumah tu yang last lah.. !! no bapo sey tak buleh bori tahu kek korang....
2. Sey sedang mendengar - tak do bondo.. bunyik taip keyboard jo keliling sey ni hah.. pagi isnin cam ni dept sey ni memang sunyi.. ngantuklah katokan..
3. Mungkin sey patut - amik cuti ari ni sobab Manjo domam.. tapi napo sey datang kojo hah?>

4. Sey suko - cheese cake kek Secret Recipe.. mmmm.. yummy!

5. Kawan-kawan sey - Hubby dan anak2..

6. Sey tak faham - napo ado gak orang nak buang anak? Nak dapek bukan sonang!

7. Sey kehilangan - USD 100 pemberian seseorang.. ntah mano sey lotak ntah.. kot tak time sosak tu bulehlah gi Money Changers!
8. Ramai yang kato - anak2 sey ikut muko ayah 'eh.. punyolah payah sey kuarkan, ayah dio gak dapek namo.. cis!

9. Cinto itu adalah - Universal.. Chewah!!!!

10. Kek satu tompek, seseorang sedang - membuko file Subang untuk carik Title nak buek submission kek Majlis.. Coordinator sey lah tu..

11. Seya akan cubo - carik duit nak amik barang yang dah lamo sey gadaikan.. apo barang tu?? hihihihi..

12. Perkataan SELAMONYO membawa maksud - sampai bilo-bilo.

13. Telefon bimbit sey - Brand LG kaler ijau putih.. boli 2nd hand kakak sey punyo.. lum abih bayar pun laie.

14. Bila sey terjago - jam baru kul 4.. ari ni sey tak buleh poso.. sey sambung tido.
15. Sey paling meluat - anak daro zaman ni pakai baju tak cukup kain tang dado ngan poho.. sondat lak tu!

16. Pesta/parti adolah - tompek den lopeh goram! hahahah..
17. Haiwan yang paling comel pernah sey jumpo - anak tikus. kaler pink.. hahahah...

19. Hari ini - hari isnin, sey cukup maleh nak buek kojo, tapi kojo banyakkkkkk

20. Malam ini sey akan - cubo masak kek ghumah.. maleh nak kuar.. ponek!

21. Esok pulo sey akan - cubo amik mc cuti, nak gi boli kan buek baju kurung rayo.

22. Sey betul-betul inginkan - duit 1/2 juta sekarang ni.. napo 1/2 jo? yang tang setongah laie tu sey bagi kek korang lah... amiklah!!!

23. Ketika sey tengok muko sey kek dopan ceromin - baru sey perasan ado luko kek pipi bolah kiri, mesti kojo si Manjo ni.. dio cakar pipi sey semalam.
24. Pusat membeli-belah atau arked permainan - Pasarayo.. sey tak suko bebudak ni boli barang mainan.. makanan tak po..

25. Makanan Barat atau Jepun? - Barat

26. Bilik yang terang atau gelap? - Golap

27. Makanan segera adalah - hidangan untuk famili sey bilo palo otak ni dah tak dapek nak fikir pokobondo nak makan / masak.

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang - Buleh sabar tak?

29. Lepas ini saya akan - sambung buek Letter of Appointment.. kot tak kang muncung lak QS kek sebolah ni..

30. Siapa yang anda ingin tag - ontah!
Version Bahasa Melayu 'betul' boleh diperolehi dari laman web ini :- www.meczar.blogspot.com

8 comments:

me_czar said...

wahh.. sungguh pantas menjawab tag

Aishah said...

wei nama ku gak yg mu letak ek ...pump mu OK tak..aku kaput pose hari nie sedisssss.........

nonnie78 said...

myza..
tag tidak bergambar sepantas kilat aku publish.

Aishah..
production alhamdulillah.. sesi ke2 dpt 4 oz.. hihihi.. tak pe.. nanti tak posa pulun lah.. ym aku ada masalah lah babe... sori bebanyak...

Mama Shinta Musraika said...

salam..

poning mato sey nengok ayot-ayot mu itu..

nonnie78 said...

salam..

"poning mato sey nengok ayot-ayot mu itu"

mano ado ayot-ayot cik mimie oiii.. hahaha. .ko ni pandai wat lawak lah....yang lain dah boto dah tu, tang ayat tu.. guno jo perkataan biaso tu.. nanti sey ajar kau cakap negori yo.. kau lak ajar sey skeaping sabah, boleh bah??

Mama Shinta Musraika said...

hahaha.. hamtam sajolah..ayot pun.. ayot lah wakakaka!

yOkOyOpOyO said...

hahahahahhahahahahahhahahaha... you've made my day laaa kak nonnie. asal seblum nih tak perasan entry nih ekk.. hahahahaha kelako kelako...

nonnie78 said...

caza - akak pung tak perasang komeng mu..... wakakakkakakakaka.. sowwy lah bebanyak yeeeee....

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..