Monday, July 27, 2009

Tak Beri Perhatian Pada Anak, Salah Siapa?

Salam. Bismillah.
Aku sedang memerhati, dalam diam dan dalam hati tidak punya rasa bersalah andai kata aku tidak menyokong pihak pertama yang memarahi dan pihak kedua yang dimarahi. Cuma lumrah dunia, yang atas selalunya benar (dalam situasi Allah katakan ibu dan ayah itu tidak bersalah dalam pelbagai hal selagi ianya tidak menyekutukan Allah, dan si anak harus patuh dan tidak meninggikan suara pada ibu dan ayah).
Jadi kes ini ku sekadar pandang, tidak mengeluarkan suara. Sekadar dengar tidak menokok tambah. Sekadar menonton tapi tidak punya perasaan. Meski ku agak2, salah si anak bila menyoal si ibu bertalu tanpa belas kasihan.. apatah lagi bila si ibu mengalirkan air mata.. besarkan dosa itu??

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..