Wednesday, June 2, 2010

Syabil ke Syamil??

Salam. Bismillah.

Ehm.. hubby tuko nama Eusoff dari Syabil Eusoff ke Syamil Eusoff. Kenapa? Sebab Syabil tu bukan tak de maksud cumanya Syamil tu lebih bererti maksudnya. Syamil, maksudnya menyeluruh, universal, complete.. hah.. si putera seorang ini pelengkap keluarga kami. Manakala Syabil yang aku tahu maksudnya kemenangan besar-besaran (sila betulkan kalau silap) dan dalam sesetengah web tulis maksudnya bintang.

tak kisahlah.. asalkan masih ada maksud yang baik semoga Eusoff membesar menjadi anak yang taat pada Allah, Rasul, Agama, IbuAyah dan keluarga. juga membesar menjadi seorang lelaki yang menghormati perempuan, sebagai pendamping dan pemelihara kakak2nya kelak seandainya mama dan ayah dah tak ada nanti.

Amin. Insya Allah.

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..