Wednesday, April 15, 2009

Baby Cute Contest

Salam. Bismillah.

Tadi ku pergi ke semua blog mommies, mostly ada je contest ni. Semalam ku tinggal pesan kat blog Tie a.k.a Luvhaziq ari ni ku baca .. oh.... kat blog Hayatie mama pengepump tegar itu pun turut mewartakan anaknya si Azri Azzuri itu sebagai si comel sebagai memenuhi syarat untuk masuk ke BBC ni.. Lantas ku pun terjah ke blog mama_aqish untuk turut serta dalam kempen ini meskipun ku tak kenal mamanya si Aqish ini.. tapi tak kenal maka tak cinta kan? Macam aku dengan hubby dolu-dolu.. dah kenal, bercinta, tup-tup kawen lak. ahakssss..
Makanya... Aku? Nak join jugak!!!!!!


Nama Saya : Syadni Syamila binti Shida Adly
Nama Cute Saya : Manja
Nama Glamour Saya : Mila in d' House!!!! (Ayah saya minat kat Mila)
Tarikh saya dilahirkan dan masanya : 10th November 2008 / 12.26 tghr
Tempat Saya dilahirkan : Bilik Bedah 2, HUKM
Kenapa Saya Wajib dipilih sebagai pemenang Baby Cute Contest :-
1) Saya adalah anak yang membesar dengan Susu Ibu yakni susu mama saya.
2) Saya cuma pernah demam sekali je sepanjang umur hidup saya. Bagus kan?
3) Saya sangat pandai bermain dengan kakak Mimi saya sehinggakan tidak perlu pengawasan mama dan ayah saya (melainkan kalau Kakak Baby ada sebab dia slalu gigit saya)
4) Rambut saya curly; ramai mommies kawan mama saya suka sama rambut saya yang curly itu.
5) Mata saya bulat dan besar, bersinar walaupun saya tak minum pati Inner Shine.
Sebab-sebab saya join contest ni :-
1) Saja suka-suka. Saya suka ramai kawan, mama saya lagiiiiiiii lah suka ramai kawan (Sebab dia becok! Suka bercakap je kerjanya.. hahahha ~ jangan bitau dia 'ek!)
2) Saya tak kisah menang ke tak sebab saya memang suka cari glamour cara camni.. (Ala, anak kawan mama saya pun suma cam ni gak ~ interframe diri sendiri)
3) Mama saya yang suruh masuk.
Ucapan saya untuk semua :-
Untuk mama Aqish ~ Terima kasih sebab jemput semua baby-baby sedunia menyertai contest ini. Tak menang pun saya tak marah, menang apatah lagik.. ahaks... Aiman tak kisah, mama saya lagilah tak kisah.
Untuk mama saya ~ Lenkali jangan paksa Manja tulis suma ni tau! Penat! Manja nak balik minum susu kat umah ibu. Bye mama!!!
BYEE MANJA...... anak ku, anak ku...

16 comments:

Shinta Musraika said...

salam..

matamu yang bulat...
senyum mu yang manis..
rambutmu yang ikal..
menawan kalbuku...(baca dengan menyanyi ya!)

nonnie78 said...

salam..

"hahahah.. auntie ni wat lawak lah... sib baik shinta tu pompuan, kalau tak mau agaknya dijodohkan sama saya ni kan??" (manja tersipu).

"eh, manja.. napa ko tak balik lagi hah???" mama menjerit..

aduhai mimie.. anakku itu memang lain dari yang lain. ntah muka sapa dia ikut ntah... sedaplah suara mu itu, ku nak rakam ni.. nyanyi lagii..

Hayatie said...

Haha..manakan ku tahan, sana sini sume buat contest ini..huhu!

nonnie78 said...

hahha.. tu lah pasal.. pasni aku nak wat contest mama paling vogue. tak pun mama & baby seiras. ko nak jadi penaja tak tie>?

kakyong said...

salam
wah cantik le rambut mu manja..

nonnie78 said...

salam mama yong..

rambut saya memang cantik.. curly tau! tp ayah dah potong sikit. tp mama kata cantik jugak.. hehehehhe..

elysuhaili said...

cutenye milaaa.. auntie vote utk mila la.. comel! ahhahah

nonnie78 said...

auntie ely...

Mila tak tau tersenarai ke tak sebab mama baru je anta URL Link ke mama aqish tu.. hehehhe.. mama saya tak tau camna nak anta semalam.. camna ek? auntie vote kat sini je lah ye kalau nama saya tak tersenarai.. cedih ni!!!

Mamaaaaaaaaaaaa!!!!!!

Hayatie said...

Haha nonnie, ku yang lengkap/complete set menghantar url bagaii ni pun tak tersenarai, pe citer!14 kali dah ku ulang-alik cek add entry,rules bagai still x fhm nape x listed...cedey cedey!

nonnie78 said...

tie, ku lepas publish post straight away email kat mama aqish tp kat umah ku tak de tenet, jd reply drnya ku baca esok pagi.. tak pelah.. nanti kita join contest lain je tie. byk lagi rezeki anak2 kita tu.. hahahhaha... kita anto gambo dorg kat pa&ma nak tak?

Shinta Musraika said...

salam nonnie,

agak2 may ni kuar tak gambor korangs hari tu? ku tunggu2 gak ni :)

ku pon ada gak hantor gambar shinta mandi.. nak juga glamour shinta tu hehehe

nonnie78 said...

salam mimie,

rasanya ada kot. nanti ku cuba intai tanya dalam forum. sekejap je dah nak bulan 5 kan.. ish.. masa.. masa...

ku tak anta sebarang gambar pun kat majalah.. saja ku ngusik hayatie.. moga shinta berjaya ye dpt award baby cute..

scudmami said...

nonnie.. ini ke manja yang disebut2dalam 'nama' mu... comel bangattt...
jodohkan ngan abang HaziQ nak hehehhe.. mata & rambut tu yang mahal tu nonnie.. geram betul!!!!

nonnie78 said...

norley, nak ke abang haziq kat Manja ni?? tu lah.. ari tu tak nak singgah masuk dulu.. kata nak cepat konon.. kalau tak dah berbesan kita.. kuang kuang kuang...

scudmami said...

manja~ kalau abang HaziQ tak nak, manja kena pandai2 la ngorat sampai abang Haziq nak hehehhe...

Nonnie~ hari tu pon tak bwk Haziq plus baru beli ikan & ayam, kang sangkut kat rumah nonnie, panas lak bontot mr hubby hehehhe...

honestly geram ngan rambut manja!!!

nonnie78 said...

mummy norley (testing sedap tak panggil ni? hahahahah!)

Manja lum pandai ngoratlah.. skang ni tengah pandai main air liur je.. kang lari lak abang HaziQ tu.. hahahah..

Norley - rambutnya tu memang lain dari yang lain. Hitam, beralun lembut je. ntah gen sapa dia amik ntah! Tak kisahlah.. nanti senang datanglah. no tipun pun ada kan? sy tunggu awak bersalin dulu nanti nak terjah tengok baby.. heheheh..

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..