Wednesday, April 15, 2009

Akhirnya.....

Salam. Bismillah.
Sudah 5 bulan berlalu..... akhirnya...... AKU DIJAJAH JEPUN!!!! Yes! Yes! Yes!
Patutlah sejak seminggu ni jiwa aku agak kacau, production aku agak lembab. Carta jualan meningkat, carta pengilangan sedikit merosot. Aku ada terbaca dalam SI.com tentang Calcium Magnesium D3 untuk menstabilkan production house sewaktu jepun menjajah tp duitku dibekukan di dalam account syarikat.
Bape inggit ye benda alah tu. Mesti beli ni kalau tak mau sepanjang minggu ni aku kekurangan supply untuk Manja... Harus mencarinya balik ni karang.

12 comments:

Shinta Musraika said...

salam nonnie..

entah2 aku ni pun nak kena jajah jepun kot.. supply ku semakin down & down.. ku tungkus lumus nak up kan balik tapi memang tak semeriah dulu lah.. ku mesti minum soya bergelen-gelen.. baru ada increase sikit.. tu pun sikit jer. tapi yalah.. shinta pon dah masuk 8 bulan ni..

wah! manja dah 7kg ya.. bagus2! shinta kecik jer la nonnie.. masa 6 bln baru 6.5kg. sekarang tak timbang lagi ni..

IbuKauthar@Salwa said...

kak nonnie tanak ke beli calcium kagnesium dari saya?semalam sy jual kat alin dari SI
dia makan within 1 nite dah ada pwerubahan
nak try ke?
call la sy 016-3743248
weekend ni sy bole dtg umah akak :)
weekend lepas sy soping kat pasar BTR lagi hehehe

Shinta Musraika said...

salam salwa..

offer nonnie jer ke? ku ini tak di offer? hehehe.. or menda tu hanya utk org yg dah di jajah jepun jer?

nonnie78 said...

salam.

mimie, baik lah ko standby dari skrang ni takut nanti shinta tak cukup supply, sian kat dia.

tu timbang sendiri tu, tak g jumpa doktor lagi. lum amik injection pun si manja ni..

salwa, bape inggit tu? nak jugak.. fungsinya increase SI tak? nanti jap akak tengok wallet, cukup duit tak.. hahahhahaha...

Hayatie said...

bape hengget calcium magnesium itu yer?

nonnie78 said...

hayatie, salwa bagi special price tuk ibu2 SI.com.. terjah hp dia...

kakyong said...

salam
apa kah maksud dijajah jepun? kenapa guna istilah tu? maaf ler kakyong ni dr group lain yg menyebuk.. hihi

nonnie78 said...

salam kak yong..

ala.. kes pompuan tiap bulan tu lah.. bendera jepun kan ada bulat merah ditengahnya.. hah.. itulah dia tu!!!!

kakyong said...

ade connection ker 'dijajah jepun' & BM??
kakyong direct feed jadi tak pernah perasan susu kurang @ tidak.. sbb selalu rasa pejal jer.. kihkihkih..

nonnie78 said...

kak yong, ada kot sebab kan related ngan emotion kita.. kalau stress pun kan kita susah nak produce susu. maksudnya terganggu sikitlah production tu.

tp ni 1st period, tak leh nak relate kan betul ke tak cuma perasan these few days memang production lembab skit. pump pun tak meriah je. utk direct mungkin ok kot sbb manja tak bising pun tp kerap lak dia nyusu malam tadi.

elysuhaili said...

hehehehe tau dak i baru dtg period bln nih since lps pantang aritu.. huhuhu.. before nih i ramai la ckp kt i bile period aje low production. so bile i period i 'buat xtau' aje.. alhamdulillah xdek plak ganggu huhuhuh saiko.. saiko..

nonnie78 said...

ely, might be lah.. kan mind kita yang control systems body kita? thanks utk reminder ni. so, next time kena alert cepat sikit bila dah dekat2 nak period tu, kasi psyco kat mind.. huhuhuh

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..