Friday, March 20, 2009

Sisterhood Award

Salam. Bismillah.

Punyalah lama rasanya tak dapat award. Hari ni masuk je blog Myza yang sudah berwajah baru, nampak lak award ni. Walaupun namaku tersenarai di tangga ke 11 (padahal nak 10 je) aku dengan bangganya terimalah award ni. Sebab aku tau Myza ikhlas nak bagi ni.. kalau tak, takkan lah dia dengan slambee nya melanggar arahan letak sampai 11 nama.

Jom, kita berbalas award!

--------------------------------------------------------

The rules:

*Place the award logo on your blog.

*Nominate 10 other blogs which show “Attitude and/or Gratitude”

*Link to the nominees on your blog post.

*Comment on their blog that you have nominated them.

*Share the love and link to the person who nominated you.

--------------------------------------------------------

Ikutkan aku ni bukanlah seorang yang 'bagus' sangat untuk dapat award camni. Banyak mana sangatlah sumbangan aku dalam bidang blogging ni. Kalau nak diikutkan ilmu pun kurang. Blog ni banyak berceloteh, lepas perasaan dan perasan je. Paling-paling pun rasanya kisah anak-anak yang pelbagai perangai.

si pemberi award ni pun baru lagi aku kenal. So far Myza yang aku kenal ni lembut orangnya. kalau dia nak mengeluarkan statement sakit hati ke, apa ke pun dengan bahasa yang lembut tapi tegas. ( Tak caya baca entry dia pasal MyHeritage tu asalnya dari yahudi). Pun suka citer pasal anak-anak dia si Muqry dan Nuryn.

Tanpa membuang masa, let share the award!! Dengan bangganya mengisytiharkan nama-nama di bawah adalah di antara pemenangnya :-

1. Shinta_mum a.k.a Mimie - geng sharing ilmu cd dan minat yang sama - novel & puisi

2. Shaza - geng sekepala dan sharing kisah anak-anak

3. Myza - sifu tentang menyelamatkan dunia. GO GREEN!

4. Tie (tie tak de blog tapi akak nak bagi jugak!) - kawan nak gelak besor!

5. Mama_lin a.k.a Linda - baru nak kenal mesra

6. Dr Sarah - Pemangkin generasi akan datang

7. Chemah - my best friend forever

8. Kak Millie - new sifu in cd world

9. Salwa - sifu susu ibu dan info agama ni!

10. Alizaressya (kita baru nak kenal awak!) - ?? kita kenal2 dulu ek?!

Myza, disebabkan awak adalah orang yang memberi award ni, sy tak harap awak pulangkan balik / buat lagi... cukuplah sekadar sy nak bitau sy pun bersyukur ada kawan macam awak yang tak kedekut ilmu..

6 comments:

luvhaziq said...

kak nonnie tq for the award....tambah skit..gelok besor n luas ler.tp xpandai nk pjgkan award nih

nonnie78 said...

tie, gelok besor ngan lawak mereng ek.. huhuhuhuhuhu

Shinta Musraika said...

Nonnie,

sy baru je mendekatkan diri dengan blogging ni, kengkawan pon belum smpai 10 lagi.. mana nak carik 10 org ni yer? tapi tqlah bagi award... best la rasanya dpt award no satu hehehehe..

nonnie78 said...

mimie, ala.. jgnlah humble sangat. tak payah cukup 10 lah, janji awak sudi terima award sudah. tadi ada lalu kat karpet merah tak? ada hadiah untuk pakaian paling glamour tau! hujung rancangan kita umum ya.. hahahahahhahaha!!!!

IbuKauthar@Salwa said...

salam kak nonnie..maaf sy taj perasan ada tag award ni..dh lama sy rehat dr blogging
anyway tq sgt2 :)
pls..i am not good in both thing (BF n agama)
just a normal mom yg byk lg tak tau n kena belajar

singgah2 blog sy nanti,mana tau dpt award pulak :)

btw thanks for the things tag tu..sanggup akak susapayah membuatnya :)

nOnnie_cyg said...

salam wa.. orang berilmu itu memang lebih byk diam dari bersuara. tp jgn sampai kedekut ilmu sudahlah ye... ;)

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..