Wednesday, October 29, 2008

Sendat lah!!!

Susah betul nak pegi keje skang ni. Suma baju tak bleh ngam kat badan aku. Kalau baju ok, kain lak yang k.o. Ish.. setakat dah smpi 37 weeks ni aku still tak pakai maternity dress. Ntah napa, aku prefer baju kurung & long pants je. Kalau maternity dress tu macam susah plak aku nak gi toilet, nak solat..
Tapi, tu lah.. tiap minggu aku akan rotate baju yang sama sampaikan Syamimi pun pandai bertanya. Suma dah sendat skang ni. Main reason aku tak suka nak pakai maternity dress sbb perut aku ya amat besarnya, tak macam yang dulu-dulu. Dan pulak ke depan betul. Imaginelah kalau aku pakai maternity dress tu tak de terjongket kain kat depan tu? Pakai kaftan pun bleh nampak betis, ini pulak maternity dress!
Lately pun aku tak bleh tido malam, tak macam previous pregnancies. Asiklah terjaga tuk ke toilet dan tido terganggu sebab susah nak bernafas, tak selesa baju tersekat bawah pinggang, PANAS!!.. bestnya sbb aku tak yah pegi ke HUKM untuk test darah sbb glukos dan bp aku berada dalam tahap memuaskan. Alhamdulillah....
Skang ni nak buat keje rumah pun tak larat. Basuh pinggan perut sangkut kat sink, kaki lenguh berdiri. Iron baju pun sama. Kalau ngemas je cepat na semput. Tu yang aku amik keputusan cari weekend maid untuk settlekan umah ie spau sampah, mop, sidai baju, lipat baju. ada yang berminat tak nak jadi weekend maid aku? so far biras aku ada contact indon kat HUKM tu. Kalau jadi this week leh lah kemas pe yang patut tp aku lak gatal mulut tadi plan nak gi picnic ngan anak3.. ish ish ish.. pe punya kepala lah.. asik lupa je planning sendiri.

8 comments:

Anonymous said...

Ala...rilek la..tak lama lagi tu...entah2 esok kot..hehheeeh..apa pun wish ko selamat berjuang..
eh..pasal kakak sebelah tu sape?MC dept ke maksud ko?klu dialah..siapa yg aku pikir,aku mmg tekezut!
zue

nOnnie_sayang said...

haha.. tak kisahlah sapa. aku tak citer this case kat ko pun. malas, letih dan tak kuasa! tp, ko tak mkn cili kan???

Anonymous said...

la naper ko tak pakai yg baju sepatutnya... cian tersepit anak ko dlm perut tu....
@~~ain~~@

nOnnie_sayang said...

tak de mana nya tersepit ain... lecehlah pakai baju ngandung tu. baju kurung still muat lagik. cuma sendat skit lah.. biar dia blaja idup susah.. hahahhahah

Anonymous said...

nie, tulah masalahnya..aku ni lembab pik up sikit, klu maksud ko adalah aku,aku belum rasa pedas lagi ni..heheeheeh..coz aku kena main explain ngan detail, baru nk paham

ADleez said...

slm kak.. menarik tul n3 akak kali ni.. Btl kak.. Ape la slhnye kt sm2 memban2 sesama insan nak2 tiba time raye..hr ni hr die..esok lusa entahkn hr kt plk..
Bl due akak.. Girl ke boy kali ni erk??? Sy pn teringin nak main baby.. Maybe next year la kot..insyaAllah...take care..byby.

nOnnie_sayang said...

babyAD,
bkn ko lah! kot ye nk prasan pun tgklah gaya tulisan aku tu.
tak pe lah, past is past. let it gone with the wind. malas nak cakap byklah. dia tak rasa bersalah kot!

leez,
sapa lg nk tlg saudara sendiri, kalau bkn kita, kn? sok lusa kalu kita susah, kita pn tentu2 nk pertlgan org.
akak due around 3/12 but ikutkan pengalaman, rasanya cam mid nov ni je. skang pun tgh menahan je senak2. akak scan tuk tgk development baby je. tak kisah pasal gender. as long as baby sihat, tak cacat fizikal n mental, syukur alhamdulillah.

Anonymous said...

haahahaha

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..