Saturday, January 12, 2008

umah_baru.com.my




seperti yang aku janjikan, aku berjaya rembat camera office dan snap gambar umah sewa aku.. walaupun bersepah belum berkemas sangat.. dan kesempatan ini, aku pun snap lah gambo si kecil yang makin lincah, lasak, comel, gebu etc...

letih jugak berpindah umah ni .. rasa cam nak upah orang je kemaskan umah aku tu. penat tak bleh nak citer. skang ni ari2 aku balik umah, capai apa yang patut je. selebihnya aku biarkan. semalam hari cuti, aku berkesempatan basuh kain baju kotor 3 trip termasuklah telekung 5 pasang (byk gak telekung aku kan?)

sambil2 tu ingat nak ngemas bilik baju aku (ini rancangan masa tengah nyidai kain ni!) tapi alih2 anak aku sikecil tu jatuh berdebuk macam nangka busuk.. semuanya cancel.. entahlah.. aku harapkan adik aku anak jiran tuk jaga anak aku sepanjang aku sibuks mengerjakan umah, tapi tau2 jelah kan.. budak darjah 6.. anak aku tgk barbie, dia pun sama tgk barbie.. tu lah pasal si baby pun dia bleh overlook....

kat sini aku just masukkan gambar apa yang berkenaan je.. yang lain aku update dalam fotopages aku lah.. kang kot tak lalu plak tgk gambar je....

4 comments:

Anonymous said...

sepahnya umah u noni

nOnnie said...

anon..

belum sempat berkemas lah woi.. tak tau lah kalu orang lain tu pindah ada orang gaji nak tolong berkemas.. tapi aku tak de orang gaji dan untuk pengetahuan semua aku handle rumah sesorang je.. hubby balik pun seminggu sekali..

so, harap maklum ye.. lgpun rasanya cam aku yang duk umah tu kan? ada orang nak tumpang ker????

Anonymous said...

i pindah rumah br, satu hari je dah siap kemas..u yg jenis x pandai kemas la i rasa..

nOnnie said...

tu lah pasal... mengata tak mahu bertanya.. ko masuk umah baru, aku masuk umah ada orang dan kena betulkan sana-sini.. sbb dh byr sewa, nak tak nak aku masuklah jugak walaupun bocor sana sini.. put a side je lah brg suma.. nak wat camna, tak mampu nak beli rumah BARU macam ko, anon..tapi sukahati ko lah..

ko mmg pandai kemas umah. bukan takat pandai kemas umah, pandai mengata orang, pandai carik dosa.. ish.. tak terlayan orang yang nak kena laknat ngan Tuhan ni... Astaghfirullah al-azim..

cakaplah selagi boleh cakap ye... esok kalu Tuhan dah tarik balik nikmat tu, susah plak...

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..