Friday, May 22, 2009

Tag Kenangan

Salam. Bismillah.

Masih kah Kau Ingat??
Tadi dok jalan-jalan kat blog kengkawan yang dah lama tak singgah. Tetiba termasuk kat blog kak pnut, terbaca entri tentang Masihkah Kau Ingat. Hehehe.. terkekek-kekek aku ketawa bila baca kisah kak pnut ni. Jadi dengan tak malunya aku pun copy paste lah nak buat kat blog sendiri sedangkan tag lama pun tak buat, kan?? .. Ini ala-ala tiru kak pnut lah ni. orang tak tag, tapi gatal nak wat sendiri.. huhuhu.

1) Tempat pertemuan pertama anda dan suami buat pertama kalinya
Kalau ikutkan 'pertemuan' pertama ialah di telefon masa aku call adik dia untuk tanya result UPSR. Ntah camna ntah dia lak yang angkat tipun dlm tak sihatnya, pastu kerek semacam lak, tanya tu ini.. pastu, tny nak revision book for SPM tak, pastu suh datang umah amik sendiri.. pastu ari-ari kitorg call saja ngaco tapi 6 days after the 1st tele conversation, kitrg jmpa kat MONEY CHANGERS METRO JAYA JALAN SILANG (lama woooo... skang dah tak de dah.. jadi MYDIN laks!) aduh.. love at the first sight la plak.. gi makan kat McD ngan kakak ku, kawan ku dan adiknya.. tp tak lalu nak makan sbb dok asik masyuk layan jiwang.. wakakakak... balik ke rumah dia, layan lagi asik masyuk... (mak dia ada lah time ni!).
2)Pandangan peribadi and terhadap terhadap sikap atau ciri2 padanya ketika mula-mula berkenalan
Masa kat tipun tu rasa cam tak bleh blahlah mamat sorang ni.. nyakitkan hati je. Bila jumpa, aduh romantiklah pulak. Pandai beli jiwa padahal sengkek tu masa tu , cakap pun elok je, cam dalam kelambu!
3) Tempat 'dating' di mana dia meluahkan perasaan pada anda
Di bus stop kawasan rumah dia masa hantar aku nak naik bas balik ke rumah. Tak menepati keinginan sejagat langsung! Tapi aku tolak dengan alasan aku couple ngan orang lain (ni tak tipu wooo.. masa tu aku copule budak depan rumah.. b4ng4ng tul aku ni ~ cam dah tak de orang lain lak nak kawan!)
4) Jika anda masih ingat, ayat apa dia gunaka ketika meluahkan perasaannya.
Sikit punya sempoi = jadi ye kita kawan? boleh lah... bila aku jawab tak, dia nye muncung tak hingat!!!! tapi malam tu aku declare jadi sebab ntah kenapa aku bosan pulak ngan mamat depan rumah yang slalu angkat tangan ngan aku tu.. dia nye jeritlah kat tipun.. " MAK..... DAPAT!!!!!" ish.. napa mak dia ada dalam kisah cinta aku ni? confuse.. confuse..
5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Kenal thru phone 5hb Dec 1994, Jumpa 10hb Dec 1994, Declare 11hb Dec 1994, Engaged 2hb June 2002, Nikah 7hb Sept 2002.. aggaran plus minus 8 tahun.
6) Berapa lama usia perkahwinan and sekarang
Almost 7 years. Alhamdulillah
7) Kejutan yang dia pernah buat pada anda?
B, u memang slalu buat Syg terkejut kan?? Hari-hari dia bikin kejutan pada ku. Kang tetiba kul 5.45 ptg dia call.. "Yang balik sendiri, B kat Bangi / Serdang / USJ 1.. bla bla bla.. heheheh.. seingat aku lah, masa tu aku baru bersalinkan syamimi (dah abis pantang) dia keje kat Karyaneka Maju Junction (la dah tak de dah..) dia balik kul 9 mlm camtu dia suh aku amik diari dia dalam keta kat tempat duduk belah co-driver. Aku pun gi lah. Bukak je pintu, suprise!!!!! Ada bunga 3 kuntum!!! Hahhahahah.. aku gelak besar time tu. Pastu aku dengar satu suara kat belakang.. HAPPY ANNIVERSARY SAYANG... hahaha.. anniversary ke 2 kitrg. Hubby aku ni memang bukan orang yang bagi2 present ni, dia tak reti (even bday aku pun dia orang yang ke 10 wish.. hadiah? haram!!!) aku masuk je umah mak aku gelak.. klaka kot dia menantu dia bagi bunga kat anak dia yang tak reti jaga bunga ni... 2nd masa aku pantang syamira, my last day confinement, mybirthday, bulan posa.. dia balik je malam tu bawak kek ngan ayamas 2 ekor.. kakak kembar aku pun tumpang tiup lilin (kitrg kan share bday!!)
8) Perancangan andadan dia dalam rumahtangga
Nak build empire, wat bisness besar-besaran ikut kebolehan aku laki bini dalam construction line. Nak anta anak2 suma belajar International School dan sekolah pondok (boleh ke serentak?) untuk mendalami ilmu dunia dan akhirat.
9) Bagaimana dia melayani karenah anak?
My hubby memang rapat ngan anak2 even anak pun suma ngaku anak ayah.. tido ngan ayah, mandi ngan ayah.. tapi bab sakit, suma lari kat mamanya! ceh! Dia garang, kalau pukul sure balun betul2. tak dengar cakap, tarik telinga tapi rajin layan anak2 tengok tv dokumentari, buat homework (mamanya tak sabo layan orang tak reti wat keje skolah ni!), main kuda-kuda.. anak2 bebas panjat ayahnya tak kira ayahnya tgk tv ke, apa ke...
10) Hubungan suami dengan anda dan keluarga sebelah anda?
Ku tak brani nak komen. Hubby tu ni jenis kepala dia, tetap kepala dia.. tak share kepala orang lain. Tapi dia tang makan dia ingat mak abah aku. Kalau g pasar pudu, ada je tuk mak aku dibelikannya. Kalau borak pun dia lebih suka borak ngan mak aku.. kurang kasih sayang kot dia ni dulu. .wakakakakkaka!!!
Ku dah layan siok sendiri, kalians??? Ku tak tag sesiapa, korang pandailah cilok dari sini ye wat layan jiwang karat ari jumaat ni....

5 comments:

yOkOyOpOyO said...

kak nonnie.. seriyes saya suke entry nih.. seriyes!

kakyong said...

salam nonnie,

wah lama dak bercintas ya.. 8 tahun... kira usia kahwin pun dah hampir 8 tahun..

kelakar jer baca entri tag ni...

Mama Shinta Musraika said...

salam nonnie..

best pula baca kisah nonnie ni.. yang bestnya cara mu jawab tu..

nonnie78 said...

salam mimie.

kenapa ku ter overlook comment mu yang ini ya? sorry ye... hahahah.. kan mmg gaya bahasa ku tulis blog camtu, best tang mana tu? suma jawapan siok sendiri je.. cepat, giliran mu pula!!!!!

Anonymous said...

http://connections.blackboard.com/people/1755b9ba7d Buy amoxil online
http://connections.blackboard.com/people/d3f4f89d59 Buy Cheap Bactrim
http://connections.blackboard.com/people/76b8b13755 Buy Celebrex Online

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..