Wednesday, November 5, 2008

HUKM - 4th Pregnancy

Hari ni hari ke2 aku melawat HUKM. Bermula dengan check up pada hari Isnin di klinik biasa, bersambung dengan Referral Letter untuk MGTT Procedure pada hari Selasa dan berakhir dengan MGTT untuk pagi ni. Aduh... ini lah yang paling aku cuba elakkan... bukan sebab apa, aku terpaksa amik time off untuk buat appointment (selasa) dan time off untuk MGTT Procedure (hari ni). Dan yang paling dibenci adalah minum air glukos kat makmal C! Hate it!
Takat nak puasa tu rasanya bukan satu masalah besar tapi tang nak menunggu tu yang jadi masalah sangat kat aku. Ambil darah kul 8 pg sekali dan menunggu 2 jam lagi untuk diambil balik darah. 2 jam tu!!! Kalau kat opis, dah bape banyak entri bleh aku taip tuk update blog? Hahahah.. so, untuk mengelakkan aku tertidur sambil menunggu jam tu berputar ke pukul 10, aku pun belilah Utusan Malaysia sebagai peneman. Sib baiklah kat O&G Clinic tadi terjumpa jiran lama aku yang dah berpindah ke Cheras Mahkota, dapatlah gak bertukar citer pasal anak, pasal jenjiran lama, pasal artis.. huhuhu.. ada ati gak tu nak komen pasal artis.
Pastu teringat lak kat biras aku yang tengah bercuti seminggu. Sms dia dan tanya dia kat mana. Saja nak bitau yang aku tengah buang masa kat O&G. Sekali dia kerja daaa.. aku gegas naik tingkat 1 ngacau dia kerja. Suma orang dok pandang je kitrg berborak. Nasib baik KJ dia jenis tak kisah. Lagipun bukan shift betul dia, dia tolong cover nurse lain yang malas nak datang keje. Carik duit lebih skit. Lama gaklah aku borak ngan dia tadi. Nak ajak makan, dia malas dan aku pun tengah puasa.
Pas dah penat berdiri, aku turun balik ke bawah, takut gak kot terlajak sampai ke pukul 10.30 kang, bila nama aku dipanggil aku tak de pulak. Tu baru betul, kena datang balik amik darah dan minum glukos.. yerkkkk! Kalau bleh tak nak lah lagi...... tepat kul 10.10 aku lepak depan Makmal C dan tunggu turn. Tak lama pastu, turn aku sampai. Ambik darah, collect time slip, get staff nurse signature kat kaunter depan, trus aku berhambus keluar. Tunggu B datang dan taraaaaaa... aku dah berada di opis untuk melangsaikan hutang2 kerja yang bertimbun! Chow!

3 comments:

ara charles said...

akum...aq bru je jd new fllwer tuk dis blog...tp tak tlmbat ag kan nak wish cngrat 4 a new baby..he3..i hope dpt shre citer2 latest dgn akak!!

ara charles said...

haa....sal kes kat paper hari ni..yg si abby g tntut fskh kat nrman...aq wse mg wjar pun..huhhh...aq yg tak brmah tgga ni pun wse skit nya at mgnangkan nsb si abby pasni..aw mg heran bebenor dgn si memey tu..aduhai..yg si nrman pun satu..ape lg lah yg tak ckup abby tu..ntahlah dunia..dunia..

nOnnie_sayang said...

salam.. lum bersalin lglah, ara. anyway, thanks. this sunday will admit to the ward n schedule induce on monday morning. pray for me everything is doing okay. will update blog once come back from the hospital, insya Allah.

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..