Friday, September 5, 2008

Tag Bulan Ramadhan

Dibuat oleh: antownholic.blogspot.com, reskitrianto.blogspot.com, bashrie.blogspot.com,juzzyouandme.blogspot.com, sweethoney, sofiaroxy, darleeluv, a gift fRoM hEaRt, a gift from azza, sejenak bersamaku, iurf, cikgujue,ibulieza, nOnnie,





Sekali ada tag daaa.. bulan posa camni pun ada tag.. hehehe.. tapi disebabkan tag itu datang dari jauh, dari blogger sorang ni aku slambee lah buat. tak susah pun sbenarnya.
yang tak bestnya tu tahun ni aku tak boleh berpuasa penuh macam tahun lepas. 2nd day posa masa pegi check up & amik darah, bp aku menjunam turun 103/49 : 111. puncanya aku berpuasa. doktor memang dah pesan, jangan puasa sebab memudaratkan diri. dahlah aku ni jenis low blood pressure. tapi disebabkan kedegilan memuncak-muncak aku slambee gaklah posa on that day... hah.. amik kau! pitam kat bilik doktor. dahlah ambik darah kat lengan kiri failed, darah kuar kut lain. time tu aku dah dizzy. berpeluh2 even dalam bilik aircond.
cepat2 doktor suh aku baring, takut aku collapsed. pas minum glukos secawan, aku rasa dah 'terang' skit baru doktor ambik kut sebelah kanan lak. pastu aku belasah makan gegula yang memang provide. aku tau dah, kadar glukos aku rendah time ni. kena lak masa buka tu aku tak jamah nasi langsung, air pun minum air kosong je ngan char kuey teow setengah bungkus. memang tak lalu. time sahur je aku bleh belasah nasi. time buka selalunya aku just makan mee atau benda yang ringan je.. heheh.. berat badan pun turun 1 kg. kuar dari bilik doktor aku okie lagi. but otw ke kereta, aku dah start dizzy balik. this time siap ngan blank lagi. cepat je aku sambar lengan B takut collapsed. sib baik lah si cilik syamiza tinggal kat umah. aku suh syamimi ngan syamira jalan sendiri kat depan.
masuk je keta aku halau bebudak tu duk kat depan. aku sorang kat seat belakang. aircond trus highest tuju kat aku. bukak tudung, barulah lega skit. hasilnya esoknya aku dpt MC (tapi aku pegi keje!!! tak sakit nak dok umah wat pe.. lagilah aku penat!!) cuma lepas kena brainwash ngan B masa sahur, aku tak lah posa. berat gak ati sbenarnya.. aku memang tunggu waktu camni lah nak posa penuh tapi..... lunch time siap call McD tu beli burger.. hahaha... ramai siot tak posa kat sini 1st week ni...
lain lak citer aku ni.. terbabas lak.. okie.. tag dari leez dari Arab Saudi ni amatlah mudah. cuma perlu tepek je logo, letak url kat sebelah url dia dan cari mangsa seramai 5 orang. ehm.. cari mangsa bulan posa ni yang letih ni.. anyway logo seperti di atas dan senarai mangsa seperti di bawah..

Peraturan :

1>>Copy gambar kat atas tu and post kat blog korang
2>>Teruskan mencari mangsa seramai 5 org..(nak lebih pun takpe)
3>>Setelah mengenalpasti mangsa yg sesuai, sila tinggalkan pesanan di blog mereka
4>>Lastly, jgn lupe tempek url korang sebelah url aku tuh ...
mangsa2 aku....
a) shikin
b) farahnadiah
cukuplah tu.,, budak2 je yg rajin wat tag ni.. kengkawan lain suma keje, sure tak layan nye.. anyway, thanks leez..

2 comments:

ADleez said...

Slm kak..

oo..akak sakit e..takpe...bersyarat takpe...hehhe...wateve take care... sy doa akak cpt sembuh dan boleh c'nue pose lps ni...:)

nOnnie_sayang said...

leez, sakit tu ada hikmahnya. hehe.. trima kasih ye.. doakan akak sihat slalu n baby pn tak de masalah.. continue posa? rasa cam tak dapat je.. bp tak naik2 lagi ni. everyday dizzy, tired.. glukos pun kurang. insya Allah.. kalau diizinkan nak juga posa ni. sayang sangat nikmat posa ramadhan ni.

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..