Saturday, December 29, 2007

Rumah sewa ku.... teruknya....






Alamat :- No. 18, Lorong Jujur 3

semalam aku rembat camera opis aku untuk amek gambar umah yang aku nak sewa sebelah umah mak aku. teruk gak lah keadaannya.. banyak yang aku kena ganti. nak harapkan tuan tanah .. opps.. tuan rumah memanjang kata dah abis modal nak wat..

terpaksalah aku laki bini cari duit sebab yang nak duduk tu kitorg kan.. ujung bulan claim balik kat tuan umah, tgk dia bayar ke tak bayar...

4 comments:

cikzz_78 said...

a'kum,umah yg ko nak sewa ni umah sani ke?.. aku dah dpt penyewa umah aku.penyewa lama tlg carikan.tu pun pas aku bising ngan dia sbb x maklum kat aku yg dia nak extend sebln lagi..sblm ni aku dah bg extend sbln sbb katanya umah baru dia still renovate lagi..akibatnya org yg cadang nak menyewa umah aku x jd nak menyewa.so aku suruh dia cr penyewa baru smp dpt.

nOnnie_sayang said...

ws.. bukan lah g. umah sani no 14. ni sebelah kiri umah mak aku. teruk gak lah.. itu blum aku ppost gmbr yg lain.. tp laki aku dh adjust canteek nye..

umah aku yg flat tu pn dh ada org nak masuk. dh byr deposit pn. eh, ko wat agreement x ngan penyewa dulu? mana bleh camtu.. kita tuan umah plak kena ngalah.

yus said...

eh noni napa ko nak pindah ek? sewa brp?

nOnnie_sayang said...

sbenarnya skang kan lakik aku keje merata2, kejap ke banting, kejap ke teluk intan. so, susah aku nak anto anak aku g umah mak aku.
kebetulan along aku nak pindah kat umah lain (yang lebih besar.. teramatlah besarnya...), aku pun take over lah umah sewa dia ni (sebelah umah mak aku..)
umah aku tu pun dah ada penyewa dah.. umah ni aku sewa 500 (ko tgk lah.. skit nyer seksa nak membetulkan pun mahal giler!) tp nak wat camna kan.. we have to sbb x nak anak2 aku susah..

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..