Thursday, August 20, 2009

aduhai kamu...

Salam. Bismillah.

Kamu tahu,
kerna kamu aku selalu jadi letih
kerna kamu aku selalu gaduh2
kerna kamu juga aku selalu tak senang duduk
macamana kamu boleh hidup dalam diri aku?
meletihkan aku yg sedia letih
balik rumah nak kena buat itu ini
di pejabat kerja byk tersusun, ku biar di tepi meja
memecah belahkan hubungan aku dengan anak2
membuatkan hatiku panas bila tak dapat bersua
dulu, aku pernah cuba jauh darimu
bukan sebab benci,
tapi sebab tak mahu jadi begini
tapi sudahnya aku terperangkap
dalam dunia lagha mu itu
yang sedikit sebanyak melalaikan aku
tapi itu yang orang sukakan???
aduhai FACEBOOK
andai kata kau tidak wujud,
tidaklah aku letih nak bercocok tanam
andai kata kau tidak wujud,
tidaklah aku bergaduh dengan anak2 untuk melukis di paint seharian
andai kata kau tidak wujud,
tidaklah hatiku sakit bila FARM VILLE tidak dapat dibuka
dan andai kau tidak wujud,
pasti blog ku ini dah penuh dengan entri yang dulunya mengisi diari harianku..
semuanya kerna kamu FACEBOOK!!!!

Nota :
Haruskah aku berhenti main facebook?
Tapi nnt sapa nk jaga kebun aku???
wakakakakkaakak

17 comments:

Anonymous said...

Nonie, lupikir la sindiri. hahahaha......

-Rose

nonnie78 said...

cik anon a.k.a rose....

takkan nk tanya nabil kot!!!!

My_Aqeelah said...

huhuhu patutlah dah lama tak tulis blog sibuk bercucuk tanam kat FB rupenyer. ku tak bleh nak wat begitu, office ku menge'band' FB lar...
Gian ek kak nonie kalo sehari tak turun bercucuk tanam.

me_czar said...

Hahahaha...
Patutla blog bersawang.
Add saya keh, Myza

fiza said...

Hahaha..aku pon dah addict ngan FV ni, blog pon jarang updated :)

yOkOyOpOyO said...

muahahahahha.. lawak gilaa..kak nonnie, bess sgt ke farm ville tu? saya tengok orang sakan melayan..

nonnie78 said...

naz - addict sey.... lgpn frust sbb blog akak ni tak bleh view certain2 blog dan blog sdr pn tak cukup sifat each time bukak... eloklah opis ko block kalu tak CIMB muflis.. hahahahha....

myza - huh.. td ku masuk penuh sawang... sib baik ari ni mc, dptlh clearkan sawang tu suma.. orait.. nnt ku cuba add.

fiza - aku igt aku ngan mimie jer.. ko pun sama gk, berhempas pulas nk naik level.. kalau commitment keja camni rasanya tahun ni bonus aku mau 7 bln kot.. dak tha pun dah rempit nk kejar tu.. hahahha

nonnie78 said...

caza - nk tau best ke tak, gi register skang.... pasni afra musti hangin ngan mama dia.. time nyusu pun ngelat nanti.. hahahahah

Rozy said...

ohh facebook.. ku xkan terguda oleh muu... muaaahahahahaaaa!!!

nonnie78 said...

rozy - lagi jauh2 dari virus facebook ini

luvhaziq said...

salam...huyohh...blogku bersawang nie kan plak facebook

kakyong said...

nonnie,
bercucuk tanam sehari sekali jer..
utk FV tu tnm le yg 1 @ 2 hari baru tuai..
heheheh... nak salahkan Fb plak... kihkihkih... lucu2...

Hayatie said...

hahaha...aku yang dulu fikir,apala yang korang kemaruk sgt tu pun akhirnya tjebak juga....huhuhu

Mama Shinta Musraika said...

wuahahahaha... dah kena virus Fb huhuahua....

Aishah said...

nonie:fv buat hal smpai mtk aku harvestkan
tha:rasakan...skrg ko dah dmam fv hahaaha

nOnnie_cyg said...

salam semua

tie - baiklah ko layan jer darah kat lab tu. kang terjebak sama naya je salah bagi darah...

kak yong - tak best.. lmbt naik level... ihii.. kita ada strategi ni.. nak kejar kak ina dah dpt.. skang ni si aishah lak...

tha - kan aku dh kata ko mesti demam nye.. teruskan usaha anda!!!

mimie - mu, lah yang perayat kata game dalam FB, teracun fikiranku... hahahahah...

aishah - ala.. pc sengal beb.. apa yang penting? kerjaaaaasamaaa... u r my fren... wakakkakakaak..

maria said...

aku so far lom lagi terkena virus tu wpun kengkawan duk asyik suh aku join...
yg xjoin ni pun blog bersawang....
weh,klu tkr address blog,jgn lupe gtau aku yek...

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..