Thursday, June 11, 2009

I need a Rest

Salam. Bismillah..
Aku betul2 memerlukan rehat. Rehat dari sebarang kerja di pejabat yang melelahkan dan rehat dari kerja di rumah yang memenatkan. Rehat dari memikirkan tentang susu yang makin kurang, anak yang merengek minta beli mainan, duit yang makin kering dalam simpanan.. etc...
Ku ingat nak ambik mc apply cuti untuk merehatkan minda (hah.. baru ku jumpa perkataan yang sesuwai!) minggu depan. PIL ku balik dari umrah hari Khamis petang .. ku ingat ku nak gi tengok wayanglah on that day. Petang straight balik Seremban..
Ada orang nak join ku tengok JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK di Mid Valley????

9 comments:

My_Aqeelah said...

wah bestnye. hehehe rasa nak join pulak.dah lama tak pi tgk wayang ngan kawan2 semenjak dah kawin ni.

ILA said...

bestnyer dpt cuti..aku ni harap je SAHM tp mcm 24 jam je keje...klau keje,leh gak aku ngelat time ari jumaat kan...hehehe...takpelah,demi anakku...ku berkorban jua...

nonnie78 said...

Salam.

Naz - jomlah.. amik cuti kita jumpa kat sana.. kita wat gathering, nak? tak de orang nak kacau kita on that day.. heheheh.. ada no hp akak kan? calling2 akak kalau jadi ye dik...

Ila - berkorban untuk anak tak pe.. kurang2 pun kau tu boleh gak berehat waktu anak tidur, kitrg ni takkan nak rest tido bagai kat opis ni, kan naz kan....???

Anonymous said...

Rose
Salam. Hai Nonie, kau tak pe juga hari Sabtu cuti. Tak macam aku. 6 hari kena kerja. Lagi le aku rasa penat. Aku nak rehat lebih2 kit, tak tau le dapat ke tak. Hui lotihnye badan den ni....

nonnie78 said...

salam.

Chemah - orang bujang ngan orang kawen n beranak, lain.. ko rasa nak tido kul bape ko punya suka. aku, suka ke tak ke kena tunggu suma orang tido.. orang lum bangun aku dah bangun.. penat berkumpul. amik cuti pun tak bleh lepak rumah, sure anak2 aku dihantar pulang. tu pasal kena melepak tempat lain.. rest minda je lah nampak gayanya..

Normaliza said...

Saya pun rasa penat giler akhir2 ni. Macam nak rehat je..semalam akibat penat sgt saya dah MC pun..Haha! Harap2 bos tak baca blog ni..hihi!

nonnie78 said...

liza.. eloklah tu amik mc.. akak ni dah malas nak ngadap muka doktor. mc tinggal bape ari je lagi.. kot tak kang tak sampai ujung tahun dah abis mc.. amik cuti tak pe, abis cuti, tolak gaji.. ahhahaha.. poketlah sakit skit!~

kakyong said...

nonnie,

masa anak sorg, ok ibu boleh rehat @ nap masa anak tido.. tp bila anak 3 cam daku ni, tak merasa nak rest @ nap ptg.. so pandai2 lah nak adjust masa... hehehhh..

nak buek camno kan.. ibu berkerja @ ibu 24 jam di rumah, tetap harus penat & letih.. mungkin cerita berbeza tp ibu mana ade coti.. byk nak kena buat...

kalo bujang, ari ahad koje pun no hal.. still on daily basis pun nak uruskan diri sendiri jer... dulu sblm ku kawin, ku kecik hati mcm lah org bujang tak berhak berehat....

rupanya selepas ku dah beranak-pinak ni, baru lah ku faham.. letih & penatnya berganda2.. ;)

nonnie78 said...

kak yong,

masa bujang pn sy rajin keje 7 hari seminggu, 16jam sehari tp tu lah bila malam tidur lena tak ingat sampai ke pagi. Dah kawin ni tidur malam pun terganggu. kejap dok bangkit selimut anak, keja dok pegang rasa pampers anak kering ke basah ke bocor ke, kejap ayah si anak tu siku-siku.. hahahahha..
tapi tu lah, kita memang tak bleh lari dari sibuk, penat dan letih menguruskan rumahtangga ni. tak kiralah yg bekerja ke, yang dok rumah ke.. terpaksalah terima sebab ganjaran kita pun kat sana nanti besar, kan? hihihi.. ni kes pujuk diri sendiri ni.. moga kita berjaya mengatasi semua rintangan sebagai seorang ibu dan isteri!

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..