Thursday, June 11, 2009

Aku dan Susu

Salam. Bismillah.
Susu..susu..susu... hari2 kepala aku naik sakit memikirkan susu. Minggu ni je sesi ngepam aku paling tinggi dapat pun 3 oz. Paling sikit aku dapat minggu ni 1.5 oz.. tak tau mana silapnya. Nak kata period tak jugak. Aku period last month je wooo.. hahahahha.. tapi dah wat UPT, -ve ye kengkawan! opss.. out of topic lak..
Makan tak penah skip. Dari sehari ke sehari aku nak ganti puasa 27 hari yang ku belasah makan waktu siang hari, tak jadi-jadi.. kupasang niat pun esok pagi ku sahur kat office. hahahah.. iman tak kuat.. time dah dekat nak posa sok barulah ku sibuk tanda calendar. Air masak.. ehm... kuranglah sejak 2 menjak ni.. napa 'ek? Nak kata tak panas, panas menyengat... tapi cam kurang je rasa nak minum. Pump ikut time, dulu2 3 times, skang ni 4 times a day tapi ntah napa production kurang gak.
Ku baca dalam blog Tha (carilah sendiri kat tepi kiri blog ku ini linknya.. SI Hayatie - ku malas nak buat link) kurangnya permintaan dari baby di waktu malam merupakan salah satu penyebab kurangnya production susu.. Iyalah.. dah baby pun lena di ulit mimpi, mamanya pun ikut samalah lena di ulit ayah mimpi. Mana bleh bagi chance... 6 bulan dok bangun tidur, bangun tidur... Dan rasanya aku mengalami situasi yang serupa. Kes malas bangun tengah malam untuk pump kalau Manja tak menyusu. Kekadang tu sampaikan susu dah menitik pun ku sanggup tarik je Manja paksa isap.. BETAPA KEJAMNYA AKU PADA KILANG SUSUKU YANG SANGGUP BEKERJA DI WAKTU MALAM.
Jadi, mulai dari hari ini, aku nekad, aku nak bangun setiap 2 jam untuk memastikan production susunya bertambah dan pekerja kilang susuku tidak merajuk sekaligus membenarkan apek kedai sensei itu tersenyum lebar bila ku hulurkan beberapa keping duit RM50 bagi membeli Promil Gold untuk Manjaku.. Oh, tidak!!!!! Aku tak sanggup nak bancuh susu untuk Manja dengan linangan air mata!!!!!!
Ku dah nak nangis ni.. ku emo bila ingat yang ku kena bagi Manja susu kak lembu...
Nota Kuku Pendek :
Kengkawan, sian kat kilang kita, kan..
Penat pekerja tu keja shift untuk memastikan
bekalan susu anak kita sentiasa cukup, disamping memastikan
stock EBM kita sentiasa ada dalam fridge kat umah tu.
jadi, jom kita bangun ramai2 untuk pump dan simpan
dalam fridge... tapi awas :- JANGAN TERSINGGUNG ORANG SEBELAH,
tu namanya aniaya diri sendiri!!!!!
Nota Wallet:
Sebelum kena sound ngan hubby ku itu,
baik ku penuhkan fridge baru ku dengan stock EBM.
Kot tak kang, bebelannya bakal menerjah masuk ke
telingaku.. wachaaaa!!!!

9 comments:

My_Aqeelah said...

kui kui kui....betul la kak nonie. mmg skang ni malas btul nk bangun malam. rase cam tak larat aje. tapi lepas baca cite THA tu rasa berkobar pulak. marilah kite bangun malam sesama ek.

nonnie78 said...

naz, percubaan pertama malam tadi berjaya!!! bangun kul 2.45, pas solat isya ngan tahajud ngan hajat (baca kat blog sapa ek, suh wat solat hajat dan baca al-waqiah) trus pump. dapatlak 0.5 oz tp tak pelah.. pastu paksa Manja lak isap, kosong gak rasa. Ish.. breast terkejut kot kena pump pagi2 camtu.. tak pe.. kena lebih semangat pasni... tak sabar tunggu FS sampai ni.. leh pump sambil melayari internet.. chewahhhhh...

Normaliza said...

Kak nonie, saya pun berjaya bangun malam tadi..pas pujuk yamin yang jatuh dari tilam, trus capai pam. Kalau tak, memang selalu termiss aje..aduhai!

nonnie78 said...

liza.. akak kekadang terjaga tapi disebabkan kemalasan melanda pump ntah ke mana, akak ntah ke mana.. tu lah.. pasni memang kena bangun malam, lebih pulak weekend ni sbb frozen EBM tinggal tak sampai 10 oz ni.. weekend balik kg pun kena angkut gak pump ni.. liza jangan give up tau, truskan walaupun yamin dah setahun.

yOkOyOpOyO said...

lebih baik bangun pump susu dari terpaksa bangun bancuh susu.. lagikk seksa..

-- caza pun dah lama x ngepam mlm.. tapi afra menyusu masih cam dulu gak memalam..so far susu ok lagi alhamdulillah..

nonnie78 said...

caza... alhamdulillah.. teruskan bf afra tu.. akak ni pun mungkin penat dan stress sangat kot.. ntahlah.. hidup kena teruskan jugak.. hahahah... doakan akak tak perlu beli susu formula untuk Manja..

Mama Shinta Musraika said...

salam.. lama tak menjengah.. mu pon tau shinta ku demam kan..
shinta lain pula citernya. dia tak brape minum susu. 5oz pun susah sgt nak habiskan dlm setengah hari-tempoh aku keja di opis tu..

ku doakan moga2 supllymu meningkat lagi..

nonnie78 said...

mimie..

thanks utk doa mu tu. lambat tul aku reply, kan? selain dari banyak keje, ku susah nak tinggal komen.. ntah napa ntah...

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..