Thursday, April 30, 2009

Tag If..........................

Salam. Bismillah.
Ini soklan cepumas yang aku terima dari Tie a.k.a LuvHaziq. Rasa cam ada gak orang lain yang tag kau ni tapi dalam memori hanya terkeluar nama tie aje.So, bak kata Tie, ku yang jujur ini akan menjawab sejujur-jujurnya.. (Jangan tak tau, ku duduk Lorong Jujur, form 1 dulu kelas 1 Jujur.. ku nak masuk bakul lah... KU MEMANG JUJUR!)
1.If you can be an animal, what will u be?
Alhamdulillah, Allah jadikan aku sebagai seorang Manusia, dan tiada kelahiran kedua sebagaimana yang agama lain katakan. Tapi kalau soklan ini perlu dijawab ku teringin nak jadi semut sebab semut tu comel je, ada sifat setiakawan, rajin. Tapi aku tak nak jadi semut merah sebab nanti gigit orang, sakit. Aku pun tak nak jadi semut Ipoh, nanti bebudak wat main lawan-lawan. Aku nak jadi semut hitam yang merayap je tak kacau orang.. hahahah. (Eh, tak de soklan lain ke woiiii!!!?)
2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
What is the total amount? I will clear all my debts ie. housing loan, car loan, credit cards debt etc. Balance i will enjoy round the world with my immediate family only and spend for them for whatever the want to.. Very the verangan!
3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be?
Macca during Haj. Me alone also nevermind. Kalau nak harapkan duit simpan dan nak perangkut anak beranak laki mak abah suma ntah bile ek dapat pergi. Unless tetiba ada usahawan yang dermawan dan hartawan yang nak sponsor aku sekeluarga pergi..
4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?
I don't want anything. Itu semua nanti menyusahkan tukang mandi jenazah nak clearkan najis je. Ku nak makan zikrullah dan syahadah je. Minta2 diperkenankan Allah. Amin. Anyway, dah nazak tu ada rasa teringin lagi ke nak makan itu ini? Kita dah melilau nak cari tempat kita time tu, tak de teringatlah soal makan minum ni..
5. If you can only kill one person in this world, who is the person?
George Bush.
6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?
i will choose more than 100 years sebab kalau umur panjang melebihi dari 70 tahun pun kita dah boleh tarik ahli keluarga lain masuk syurga, inikan pula 100 tahun. Dan selepas dari umur 80 tahun kita dah tak dikira ada dosa, tapi apa pun kebaikan yang kita buat, kita ada dapat pahala.
7. If you can date celebrities, who is that person? why?
Ehm.. rasanya Ustazah Noor Ba'ayah. Banyak ilmu nak korek dari dia ni.
8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?
Love to be spread to everyone.
9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?
There must be
a. Yanie Putrajaya - yang masih single. Ni free ni budak sorang ni!
b. Sujaihah - untuk kenal lebih mesra.
c. Myza - Saja bagi dia release tension (kalau sempat buat ye)
d. Mama_Lin - nak test power Lin
e. Thu a.k.a Amyatie - mu dah relax kan, jualan dah banyak.. amik tag!
Lain tak tau dah... rasa cam ramai dah buat benda ni kot!.
Sekian. Wassalam.

6 comments:

me_czar said...

Owh... ingat blh terlepas tag ini.
Tag photofunia pun baru je dapat jawab.
Ni tunggu dulu yer..

sujaihah said...

heheh..dah ader kejer ruamh la nak bt..hehheh ok kak wan ambik tag akak yer :)

salam kenal lebih rapat :)

nonnie78 said...

hah.. ada ati nak ngelat ye, myza.. tak pe.. biar lambat, asal berbayar! ahaks...

wan, ambiklah memang untuk kamu pun!!!

Shinta Musraika said...

salam nonnie,

jgn buat2 tak nampak tag yg lelain di tujukan untukmu tu nonnie.. nama mu yg teratas sekali tuh.. kalau ada masa sila lah buat yer.. kalau nak utang pon jgn lupa masuk buku 555. nanti angus plak utang tu.. hehehe

Wan.. mu pon kena juga tu :)

kakyong said...

salam..
tag ni pun kakyong ade dpt drp mamaShinta.. masih diperam lagi.. heheh, mama shinta, sabor yer,,,

Anonymous said...

Hello
cheap vardenafil
Levitra is nothing else than a PDE5 inhabitor.
[url=http://www.mwdcabinets.com/]buy vardenafil[/url]
Therefore you should not take much pain about it.
http://www.mwdcabinets.com/ - levitra pills
In the initial period, various benefits of levitra were not known but with the passage of time, profeesionals figure out various benefits related to it.

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..