Tuesday, December 23, 2008

Sri Bayu Puteri Resort, PD
Assalamualaikum. Bismillah.

Sekarang ni aku dan hubby ada dua bisnes baru. Baru berjinak-jinak buat bisnes. Bukan apa, saja nak cari duit lebih sikit memandangkan anak pun dah lebih, keperluan pun dah lebih, kehendak lebihlah terlebih-lebihnya... hehehe..

Sekarang ni kitorg tengah menjual hartanah berbentuk resort yang menjanjikan pulangan yang lumayan. Resort ni bertempat di Port Dickson bersebelahan dengan Tiara Beach Resort. Belum dibina lagi tetapi sudah terjual beberapa ratus unit. Sebenarnya Sri Bayu Puteri Resort ni ada yang berharga RM200K dan RM150K TETAPI boleh dibahagi kepada beberapa co-owners (pemegang unit) dan boleh dimiliki dengan hanya RM5K untuk sebuah unit dimana ianya dikongsi bersama 30 co-owners lain (boleh dikongsi dengan ahli keluarga atau rakan-rakan. Kalau beli 1 co-owner je pun kitorg boleh carikan co-owners lain).

Dan setiap tahun dapat menginap di unit sendiri selama 7 hari 6 malam percuma. Apartment ni juga boleh disewakan pada orang ramai waktu puncak (cuti sekolah, cuti umum) dan semuanya diuruskan oleh management. Yang pasti setiap hujung tahun akan dapat pulangan cash walaupun apartment ni masih belum dibina. Ni kira investment property lah. Serupa macam Laguna Apartment.

Nak tahu lebih lanjut bolehlah email sebarang pertanyaan ke email aku : mama_cute0709@yahoo.com.my. sertakan juga no telefon untuk dihubungi.

No comments:

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..