Monday, April 14, 2008

Ako, Banjir dan .... aku



Desktop PC aku skang ni tengah terpapar gambar Ako Mustapha dan Fahrin Ahmad. Hehehehe... jangan tak caya, aku ada gambo mamat 2 orang ni.. tak best lah nak bitau kat mana aku dapat.. cuma buat masa ni aku asik menatap gambo mamat2 ni je... buat lepas rindu dendam pada citer Bella yang dah beberapa ari aku tak tengok.

Mungkin terlampau rindu sangat pada Ako, malam tadi aku mimpi kan dia. Betul2 nyer asik masyuk.. mimpi bercinta dengan dia! Wargh.. kah kah kah... terasa cam anak dara plak aku malam tadi.. siap ada adegan cium-ciuman, peluk-pelukan.. tapi cium tang pipi, peluk bahu je...ish.. setan betullah!!! sedar2 kul 3 lebih.. astagfirullah hal'azim.. tapi aku senyum sesorang sambil pandang laki aku yang tengah berdengkur.. kot2 bleh bertukar muka Ako plak...



Dan seingat aku dalam mimpi tu jugak aku ada kat sebuah umah flat. Macam aku pergi rumah sorang budak kat opis ni. Tengah dating giler ni (dalam mimpi tu cinta kami terhalang... memang thrill betul bercinta dengan si Ako ni..), tetiba banjir. Soalnya hujan tu macam sekejap sangat tapi air banjir tu boleh sampai ke tingkat 5. Aku boleh nampak dengan jelas air tu macam air sungai banyaknya. Dalam pada tu aku cakap kat Ako. " Camna I nak balik ni, banjir dah ni?" siap I you I you gitu ngan buah hati aku tu.. " Tak pe lah.. mungkin Allah saja tak nak bagi u balik." kah kah kah... menggelegak gelak aku... kui kui kui...



Abis tu aku tersedar kul 3 lebih skit je.. karutlah mimpi aku malam tadi.. Tapi aku tak bitau hubby pun sebab takut kena gelak subuh-subuh.. malu tu siot.. sure dia kata aku tido tak baca bismillah, tak basuh kaki... hehehe...



Tapi apa kaitan Ako ngan banjir ye??? Ada yang tak puashati ngan mimpi aku? Malam ni tepuk bantal 3 kali seru nama AKO MUSTAPHA.

2 comments:

REMIRAF said...

tercinte lak nengok c farin tu...huhu

nOnnie_sayang said...

wargh... mmg cintan maut walau jus tgk gambo.. huhuhu.. tp napa mimpiku itu ngan si ako bukan si fahrin ye??

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..