Thursday, July 17, 2008

Teh Bunga Punya Cerita



pagi tadi cam boring giler nak update.. tp disebabkan my APM kat sini yang baru balik dari site wat lawak, bersemangat aku menghupdate entri...

pagi tadi lepas jengah2 blog ntah-sapa-sapa (boss aku lambat, jalan jammed giler) aku terpandangkan air kotak teh bunga kekwa. tetiba je rasa cam nak sangat2. puas aku pusing level ni tanya sapa ada balik lunch time lalu kat 7/11 tolong belikan kotak besar (yang reganya RM3.20 +/- tu.) tapi suma cakap tak de.. okielah.. kepala aku ligat cari alternative lain ni. call Nurul yang ada appointment kat HUKM tapi dia cakap dia dapat MC lak ari ni.. aduii.. sapa lagi ye..Hah... Alex!!!!

Aku pun cecepat call dia yang kebetulan dari site TBT nak balik ke opis. Aku pesanlah "beli air kotak teh bunga kat 7/11. kalau tak de yang kotak kecik, beli yang kotak besar; 1". okie. deal.

lebih kurang kul 11.00 pintu kat depan ni terkuak.. Alex dengan mengahnya membawa SEKOTAK BESAR air teh bunga kekwa!!! BESAR!!!!! kotak besar yang dalamnya ada 24 KOTAK KECIK AIR TEH BUNGA KEKWA!!! Dan-dan tu Ummi gelak besar manakala aku ngan Sugi terpinga-pinga. memula tu aku nampak kaler merah je yang dipeluk. Eh, aku pesan air ke biskut tadi?? bila dia berdiri je kat sebelah aku baru pasan yang ghupanya yang dia peluk tu kotak besar air kotak kecik..... jangan kata Ummi, aku pun rasa cam nak berguling kat lantai menahan gelak..

sahlah budak sorang ni jujur a.k.a bendul. ke aku yang salah explain? ntahlah.. yang aku tau since pagi tadi AKU, UMMI dan SUGI asyiklah tergelak sampai tak hingat dunia dah....

2 comments:

Anonymous said...

huh!!!memang sey golak x engat punyolah,,,,macam x sompek yo kut nak kapan an,,ayolah,,apolah punyo jujur eh mamat cino tu,,akkaka,,x tahan tul lah,,

nOnnie_sayang said...

cik anon a.k.a ummi,

tu sib baek tak oder air yogurt kan?? kot tak, mau kancing gigi kito kek sini.. golak tak engat punyo..tah penamo ghupo 'eh kotak yg dibawak eh nanti.. ni ado laie kek bawah mejo.. kot tak malu, amek lah... kek poti ais pun ado gak tu.. tah bilo la sukaneka ni nak abih..

:: DUni@ @kU :: ** Di sini tempatnya kucurahkan rasa **

Di sini, di kesempatan ini, aku lontarkan rasa hati, aku luahkan segala keluhan, keriangan, suka duka, gelak tawa.. dalam jurnal kehidupanku ini, aku sertakan foto kenangan, moga satu hari nanti tatkala kesunyian melanda, rentetan peristiwa2 ini bisa mengembalikan tawa dan air mata. Dan juga bila nanti mata tertutup, ada kenangan untuk ditonton..